Една од повредните седумки во постоењето на НовоЛото 7/34 вредна 10.191.596 денари е постигната во Струмица. Имено, во продажното место ВАТКОС Струмица уплатени се само 5 комбинации, во вредност од 100 денари, а добитна е токму петата комбинација. Играчот го уплатил своето среќно НовоЛото 7/34 ливче на истиот ден на извлекувањето на 14.04.2018 година. Секако го очекуваме во благајната на Државна лотарија на Македонија да ни ја раскаже својата среќна приказна за своите среќни броеви


Инаку месец април, оваа 2018 година, донесе многу добивки во НовоЛото 7/34.  Па така во 28 коло чие извлекување беше на 07.04.2018 коло имаше добитник на 6-ка вредна 278.956,00 денари. Следното 29 коло одржано на 11.04.2018 година беше постигната добивка 6+1 вредна 300.433,00 денари, а веќе наредното 30 коло е постигната и добивка од седум погодоци вредна 10.191.596,00 денари.

Инаку во историјата на НовоЛото 7/34 ова е 20-та по ред седумка, а прва во 2018 година. Претходната 19-та седумка беше вредна 6.000.000 денари, а беше извлечена во ноември, во 92 коло во 2017 година. Интересно е што двајцата последни добитници на седумка изиграле два исти броја : 4 и 13, а според статистиката на НовоЛото 7/34 бројот „13“ е еден од најизвлекуваните во оваа игра.

Следното 31 коло на НовоЛото 7/34 е веќе во среда 18.04.2018 година, па не пропуштајте ја шансата за најголемата премија во Македонија повторно вредна 6.000.000 денари и Џокер премија вредна над 2.000.000 денари .

 

ЗА ДОБРО !