Тимот на Државна лотарија ги дополни богатите содржини на Тиквешки гроздобер кој се одржа нод 6ти до 8ми септември во Кавадарци.

На годинашниот Тикевшки гроздобер вриеше како во кошница, Многумина посетители си ја пробаа среќата со инстант лотаријата и голем број од нив изгребаа поголеми и помали добивки. Тимот на Државна лотарија доделуваше и бројни интересни подароци.Секој од посетителите имаше свој фаворит инстант лоз и се бараше инстант повеќе. Голем интерес привлече изложениот електричен тротинет кој е главна добивка на инстант лозот Еко скутер. Годинава токму во Кавадарци падна и најголемата премија на Лото7 вредна над 400.000 евра, а на улиците се возат и неколку автомобили добиени на инстант лозовите на Државна лотарија што го вброи Кавадарци во првите водечки среќни места во нашата земја. Присуството на тимот на Државна лотарија и можноста за забава и добивки која беше понудена на посетителите на Тиквешки гроздобер беше резултат на добрата соработка со општина Кавадарци.